VVE Oplaadpalen Advies

Steeds meer verduurzaming vindt plaats binnen de VVE’s in Nederland. Met het groeiende aantal EV’s zullen VVE’s met een eigen parkeerplaats of een parkeergarage laadvoorzieningen willen bieden aan de leden. Naast het plaatsen van laadpalen, overwegen steeds meer VVE’s om de stap te maken om van het gas af te gaan. Tevens zijn er mogelijkheden om een auto te delen binnen de VVE. Cenex Nederland en Resourcefully en  slaan de handen ineen en bieden verschillende pakketten aan om de VVE’s te ondersteunen in deze verduurzaming.

Oplaadpunten advies voor uw VVE
Tot 31 december 2027 komen VVE’s in aanmerking voor de subsidieregeling Oplaadpuntenadvies SVVE 2. U kunt aanmerking maken op 75% van de advieskosten voor de aanleg van 1 of meerdere oplaadpunten met een maximum van €1.500. Het oplaadpunten advies bevat de volgende onderdelen:
1. Een prognose van het aantal EV’s met een perspectief van minimaal 10 jaar.
2. Als de parkeergelegenheid geheel of gedeeltelijk binnen het gebouw ligt, zal het advies aanbevelingen bevatten om de brandveiligheid te borgen.
3. Advies voor de verdeling van de kosten tussen de vereniging en de gebruikers.
4. Aanbevelingen voor de benodigde elektrische aansluiting en de installatie van de oplaadpunten, inclusief slim laden.
5. De wet en regelgeving die van toepassing is op de bovenstaande aanbevelingen.

Deel mobiliteit

Het delen van mobiliteit wordt steeds populairder. Wij kunnen VvE’s helpen met de implementatie van deel mobiliteit (auto’s, busjes, e-bikes/e-cargo bikes) door het onderzoeken van een geschikt businessmodel (denk aan een lease model, of eigenaarschap door een groep/community). Verder kan er ook advies worden gegevens rond de benodigde oplaad infrastructuur van dit soort mobiliteitsvormen, en ook advies over de geschikte (open source) applicaties voor reservering en betaling.

Van het gas af

Veel VvE’s buigen zich momenteel over de vraag of ze van het gas af willen voor hun warmwater- en ruimteverwarmingssystemen, vanwege duurzaamheid maar ook vanwege de hoge aardgasprijzen en de oorlog van Rusland in Oekraïne. Er zijn veel opties om te overwegen en de gevolgen zijn niet altijd duidelijk. Resourcefully helpt woningcorporaties en VvE’s een helder overzicht te krijgen van de te nemen stappen en opties en inzicht in de impact van de keuze voor de ene optie boven de andere. In samenwerking met de Gemeente, Waternet, Energie Commissie en andere lokaal actieve groepen geeft Resourcefully advies ter ondersteuning van het besluitvormingsproces, waarbij mensen de kans krijgen inzicht te krijgen in het toekomstige voorstel.

Contact

Bij interesse kunt u contact opnemen met ons via hello[@]cenexgroup.nl, en wij zijn ook te bereiken via het telefoonnummer 020 36 99 883.