Wij verwelkomen Floris Teunissen, onze nieuwe technisch specialist circulaire mobiliteit
Om het nieuwe jaar fris te beginnen, verwelkomen we graag een nieuwe medewerker in het Cenex Nederland team! Floris Teunissen is sinds januari bij Cenex Nederland begonnen als onze nieuwe assistent technisch specialist. Hij zal werken aan het door de EU H2020 gefinancierde LEVIS R&D-project, waarbij hij zijn expertise toepast op de integratie van eco-design en circulaire economie principes voor verschillende elektrische voertuigcomponenten en het uitvoeren van de levenscyclus- en kostenanalyses.
Floris is net klaar met een 2-jarige master Industrial Ecology met een focus op kosten-batenanalyse en levenscyclusanalyse. Hij wijdde zijn masterthesis (score 8.5/10) aan het analyseren van de ‘invloed van het integreren van levenscyclusbeoordelingen op de kosten-batenresultaten van beleid’. Voor zijn proefschrift gebruikte hij het Nederlandse klimaatakkoordbeleid om elektrische voertuigen te stimuleren als casestudy.” Zijn proefschrift is te lezen aan de rechterkant, of klik op de download knop om de PDF te downloaden
Voor zijn master verkende hij zijn brede interesses door te studeren op het gebied van humanistiek en psychologie terwijl hij zijn bachelor werktuigbouwkunde deed. Tijdens zijn studie was hij betrokken bij de bouw van een elektrisch aangedreven raceauto die meedeed aan de internationale competitie Formula Student. Na zijn bachelor werkte hij voor de snelgroeiende zonneautofabrikant Lightyear als HVAC-ingenieur, waar hij nieuwe energie-efficiënte technologieën analyseerde voor het klimaatsysteem van het zonnevoertuig. Dit werk gaf hem de kennis, ervaring en passie om voor Cenex NL in de duurzame mobiliteitssector te werken.
“Ik ben erg enthousiast over deze kans van Cenex NL om te laten zien waartoe ik in staat ben. Ik heb het gevoel dat ik een zeer warm welkom heb gekregen van het team en kan niet wachten op alle spannende projecten die verderop liggen!” – Floris Teunissen
Het proefschrift van Foris is te downloaden via de downloadknop of doorte bladeren aan de rechterkant van dit artikel. Het is tevens hier beschikbaar in de repository van de TU Delft.