LEVIS: Geavanceerde lichte materialen voor duurzame elektrische voertuigen door integratie van eco-design en circulaire economie Strategieën

We zijn blij om aan te kondigen dat het project LEVIS (Advanced Light materialen voor duurzame elektrische voertuigen door integratie van eco-design en circulaire economie Strategieën), gefinancierd door de EU H2020 programma, officieel is begonnen! We zijn erg trots om deel uit te maken van een consortium van 13 partners uit heel Europa en Turkije. De projectpartners brengen wereldwijd toonaangevende expertise op het gebied van materiaalkunde, auto-onderdelenproductie en End-of-Life (EoL) management. We staan te popelen om te leren en bij te dragen aan dit driejarige project.
Wat is LEVIS? LEVIS zal de overgang naar duurzame mobiliteit ondersteunen door lichtgewicht structurele onderdelen voor EV’s te ontwikkelen en tegelijkertijd de principes van de circulaire economie in de ontwerpfase te integreren.

Met het gebruik van multi-materiaaloplossingen op basis van vezelversterkte thermoplasten wil LEVIS bewijzen dat de productie van deze componenten niet alleen duurzaam, maar ook haalbaar, kosteneffectief en schaalbaar is. Het creëren van een mogelijke doorbraak in het circulaire ontwerp van in massa geproduceerde automotive toepassingen.

Cenex Nederland leidt de implementatie van eco-design strategieën in de productontwerpfase, evenals de evaluatie van de milieu- en economische prestaties van de lichtgewicht EV onderdelen.

lang: en_US