Succesvolle LEVIS partnerbijeenkomst in het regenachtige VIGO

Het is altijd geweldig om te zien dat deel uitmaken van innovatieprojecten niet alleen betekent dat je uitdagingen moet aangaan, maar dat het ook hand in hand gaat met spannende vooruitgang en prestaties.

Op 21 en 22 februari kwamen de partners in het LEVIS-project bijeen voor een tweedaagse sessie bij partner AIMEN in O Porriño, Pontevedra, Spanje. Nu het project 2 jaar aan de gang is, bood de partnerbijeenkomst een frisse en persoonlijke gelegenheid om updates, vragen en inzichten over de tot nu toe geboekte vooruitgang te bespreken.

Geleid door ITAINNOVA · Instituto Tecnológico de Aragón, het LEVIS-project ontwikkelt EV’s met behulp van eco-design en circulaire economie benaderingen. Het LEVIS-consortium, gebouwd door industriële en onderzoekspartners uit zeven landen, zal de technische en economische haalbaarheid aantonen van het produceren van deze componenten in drie real-case demonstrators: een draagarm, een batterijboxset en een dwarsbalk van de auto.

In de loop van twee dagen zoomden we in op de ontwerpen en verschillende aspecten die aan bod kwamen tijdens de ontwikkeling van de innovatieve materialen en productieprocessen. We onderzochten de tussentijdse bevindingen van lopende proeven voor end-of-life strategieën van de nieuwe materialen en processen, evenals de oplossingen voor modellering, simulaties en voorspellende sensoring. Floris Teunissen van Cenex NL leidt de uitwisseling voor de doorlopende uitgebreide Life Cycle Assessment die tot doel heeft de milieu- en techno-economische effecten voor de drie LEVIS-demonstranten te ontrafelen. We hadden ook de gelegenheid om de AIMENs-faciliteit te bezoeken, waar ze werken aan de ontwikkeling van geavanceerde productieprocessen gericht op verbindings- en lasertechnologieën. En last but not least natuurlijk, schetsten de partners de volgende stappen op deze reis van innovatie binnen de automotive industrie.

Veel dank aan alle LEVIS-partners, en in het bijzonder onze AIMEN-collega’s voor het hosten van deze geweldige tweedaagse sessie!

Wilt u automatisch updates ontvangen over het LEVIS-project? Bezoek de projectwebsite en schrijf je in voor de nieuwsbrief https://greenvehicles-levis.eu/.