Cenex heeft een whitepaper gepubliceerd over Project Sciurus, dat de commerciële levensvatbaarheid van residentiële vehicle-to-grid onderzoekt.

Project Scirius is een van de grootste Vehicle-to-grid (V2G) demonstraties wereldwijd, met betrokken experts op het gebied van energie, vervoer en infrastructuur. Binnen het project wordt een V2G oplossing ontwikkeld voor huiselijk gebruik.

Er is veel veranderd in de technologie van V2G sinds de eerste introductie. In 2015 waren bi-directionele laders nog onhandig en duur. Echter, door technologische verbeteringen is men erin geslaagd om de grootte van de eenheden aanzienlijk te verminderen, terwijl het verlagen van de prijs meer dan drie keer in slechts vijf jaar!

Deze snelle technologische verbeteringen spreken in het voordeel voor de haalbaarheid van deze technologie. V2G biedt uitstekende voordelen voor de samenleving door het toepassen van EV-batterijen als een energie-opslag, welke kan worden ingezet als een back-up van het elektriciteitsnet, om daarmee het gebruik van groene energie te optimaliseren, zowel in huis als op het electriciteitsnet. Tevens zit er aan het terugleveren van energie een financiële beloning, en dat alles terwijl de auto stil staat voor de deur aan de lader.

Meer informatie over deze innovatieve technologie en het Sciurus project is te vinden in de White Paper die u kunt downloaden via onderstaande link.