Levis Blog

De eerste resultaten van de H2020-HEFFINGEN (https://greenvehicles-levis.eu/) project worden gepubliceerd! Samen met 13 partners in heel Europa ontwikkelde en testte Cenex Nederland de iEDGE toolkit (integrated Eco-Design Guideline and Evaluation). De toolkit wordt gebruikt om Eco-Design in de vroege stadia van het ontwerpproces te implementeren. Het doel is om het besluitvormingsproces in de vroege stadia van het ontwerp van een product beter te ondersteunen en te begeleiden. Binnen het LEVIS-project werd het gebruikt door de fabrikanten van EV-componenten die verschillende nieuwe (lichtgewicht) componenten ontwerpen en ontwikkelen. Uniek aan deze toolkit is hoe het de vier ontwerpfocusgebieden (of hoekstenen) van het product integreert: milieu-, economische, technische en sociale vereisten, in plaats van milieukwesties als een afzonderlijk onderdeel van het ontwerpproces te behandelen. Ga voor meer informatie over de toolkit en de stappen die ermee gepaard gaan naar de LEVIS-blogpost.

Uit de resultaten en feedback die we van de LEVIS-fabrikanten hebben ontvangen, kunnen we concluderen dat de iEDGE-toolkit een succes is gebleken! We zullen het hier echter niet bij laten! We willen de iEDGE-toolkit zo gebruiken en ontwikkelen dat we fabrikanten kunnen helpen bij het implementeren van eco-design in hun ontwerpproces en de wereld kunnen helpen bij het produceren van milieuproducten. Als u meer informatie wilt over de iEDGE-toolkit, de betrokken stappen en de individuele resultaten, kunt u de LEVIS-blogpost hier lezen. https://greenvehicles-levis.eu/blog-eco-design/

Als u rechtstreeks naar het volledige deliverable rapport wilt gaan, gaat u hierheen: https://tinyurl.com/vpucuh2p