We verwelkomen Pablo Decelis als onze nieuwste Technical Specialist

We zijn verheugd om ons nieuwste teamlid met een passie voor duurzame energie en mobiliteitsoplossingen voor te stellen! Pablo Decelis is per 15 mei 2023 toegetreden tot het CENEX NL team. Hij voltooide onlangs zijn MSc in Metropolitan Analysis Design & Engineering, waar hij zijn proefschrift richtte op het optimaliseren van draadloze stroomoverdrachtlaadstations voor elektrische schepen in Amsterdam, in samenwerking met AMS Institute. Zijn onderzoek op dit gebied is inzichtelijk geweest, richt zich op ruimtelijk-temporele uitdagingen en is gericht op het verbeteren van de efficiëntie van laadinfrastructuur.

Voor zijn masterstudie voltooide Pablo een bachelordiploma civiele techniek aan de UNAM in Mexico, waardoor hij een solide basis had in de ontwikkeling van infrastructuur. Hij heeft ook praktijkervaring opgedaan door zijn werk bij de gemeente Amsterdam, waar hij heeft bijgedragen aan het in kaart brengen van stakeholderbetrokkenheid en energieactiva voor het LIFE City-platform. Pablo’s inspanningen in dit project waren gericht op het verbeteren van het begrip van smart grids en community-driven innovatie in Amsterdam Arena Poort.

Tijdens zijn MSc-studie begon Pablo aan een intrigerend energie- en mobiliteitsonderzoeksproject genaamd Electrack, een conceptueel product dat piëzo-elektrische materialen integreert in treinsporen om duurzame energie te oogsten. Door het potentieel van deze technologie te verkennen, toonden Pablo en zijn team de levensvatbaarheid ervan in stedelijke gebieden, waarbij ze voordelen benadrukten zoals het gebruik van verspilde energie en het verzamelen van waardevolle gegevens voor mobiliteitsinzichten en spooronderhoud.

Pablo’s oprechte interesse in energie en mobiliteit is een drijvende kracht geweest tijdens zijn academische en professionele reis. We zijn verheugd om hem deel uit te laten maken van het CENEX NL-team, waar hij zal bijdragen aan onze doelstellingen om de adoptie van op duurzame energie gebaseerde mobiliteitsoplossingen te bevorderen.

“Ik ben verheugd om me bij CENEX NL aan te sluiten en de kans te krijgen om bij te dragen aan duurzame mobiliteitsinitiatieven. Het warme welkom dat ik heb gekregen en de kans om aan zinvolle projecten te werken, motiveert me echt” – Pablo Decelis