Wij verwelkomen Rishabh Ghotge als onze nieuwste Technical Specialist

We zijn erg blij om Dr. Rishabh Ghotge te verwelkomen als het nieuwste lid van ons team, als een Zero Emissions Mobility Specialist. Rishabh zal werken aan de door de EU gefinancierde eBRT 2030 en de NextETRUCK-projecten. Hij brengt kennis mee naar het team van elektrische mobiliteitssystemen, het opladen van voertuigen met hernieuwbare elektriciteit en ervaring met het werken in e-mobility projecten.

Rishabh Ghotge

Rishabh, een werktuigbouwkundig ingenieur die gespecialiseerd is in zonne-energietoepassingen, heeft gewerkt met verschillende aspecten van emissievrije mobiliteit en de koppeling ervan met hernieuwbare energie. Bij het Solar Energy Applications Centre in Eindhoven werkte hij aan het opladen van e-bikes met zonne-energie. Aan de Technische Universiteit Delft, waar hij zijn promotieonderzoek deed, onderzocht hij hoe de colocatie van fotovoltaïsche zonne-energie en het opladen van elektrische voertuigen op zonneparkings hun integratie in het capaciteitsbeperkte Nederlandse elektriciteitsnet mogelijk maakt.

Aan de TU Delft ontwikkelde Rishabh prototype laadsystemen met elektrische voertuigen op basis van batterijen en waterstof. Hij ontwierp een vehicle-to-grid (V2G) compatibele zonneparking voor het slim opladen van batterij-elektrische voertuigen. Hij hielp ook bij het ontwerpen van een V2G-laadsysteem om een waterstofbrandstofcel-elektrisch voertuig in staat te stellen stroom op aanvraag te leveren in een residentieel microgrid. Hij is een ervaren onderzoeker en werkt samen met academische, industriële en overheidspartners op nationaal en internationaal niveau.

Rishabh kijkt ernaar uit om zijn werk met emissievrije mobiliteit en de integratie ervan met hernieuwbare energie voort te zetten.“Ik denk dat de vervoerssector een cruciaal onderdeel is van de puzzel bij het koolstofvrij maken van onze energiesystemen en de samenleving. Het is spannend om projecten te implementeren die de zero emissie mobiliteitssystemen van morgen mogelijk maken door bij Cenex Nederland te werken.

U kunt Rishabh’s publicaties op Google scholar hier volgen: