LEVIS M30 Algemene Vergadering in Bursa, Turkije

Het Greenvehicles LEVIS-project, gericht op het bevorderen van duurzame elektrische voertuigcomponenten, bereikte een belangrijke mijlpaal met de succesvolle bijeenroeping van de M30 Algemene Vergadering in Bursa, Turkije, op 27 en 28 september 2023. Dit evenement werd georganiseerd door onze gewaardeerde projectpartners, Yeşilova en TOFAŞ, en bood een platform voor diepgaande discussies, beoordelingen en meeslepende bezoeken ter plaatse die licht werpen op de innovatieve ontwikkelingen van het project.

De Algemene Vergadering bracht een divers consortium van industriële en onderzoekspartners uit zeven landen samen, verenigd in hun inzet om innovatie in de sector van elektrische voertuigen te stimuleren. In de loop van twee dynamische dagen hielden projectpartners zich bezig met uitgebreide beoordelingen, waarbij ze de voortgang van het project nauwgezet onderzochten en de prestaties van real-case demonstrators nauwlettend in de gaten hielden.

Een van de belangrijkste hoogtepunten van de Algemene Vergadering was het onderzoek van kritieke componenten zoals de ophangarm, batterijboxset en dwarsbalk. Deze beoordelingen waren cruciaal om ervoor te zorgen dat het project op schema blijft om lichtgewicht en milieuvriendelijke oplossingen voor de EV-industrie te leveren, waarbij de uitdaging wordt aangepakt om het gewicht van EV-batterijen te compenseren.

Projectpartners hadden de unieke kans om zich onder te dompelen in de state-of-the-art productieprocessen en innovatieve technologieën in de faciliteiten van Yeşilova en TOFAŞ. Deze bezoeken ter plaatse boden een eerste blik op de uitgebreide expertise die Yeşilova en TOFAŞ inbrengen in het LEVIS-project.

Op de eerste dag van de bijeenkomst heette Yeşilova, bekend om zijn expertise op het gebied van de productie van industriële aluminiumproducten, het projectconsortium van harte welkom. Binnen het LEVIS-project speelt Yeşilova een cruciale rol bij het ontwerpen van de batterijbehuizing, het produceren van aluminium componenten, het assembleren en uitvoeren van vitale virtuele validatie, aangevuld met fysieke materiaalkarakteriseringstests.

Op de tweede dag van de Algemene Vergadering werden de deelnemers georganiseerd door TOFAŞ, een toonaangevend autobedrijf in Turkije dat werd gevierd voor de productie van zowel personenauto’s als lichte bedrijfsvoertuigen. De veelzijdige betrokkenheid van TOFAŞ bij LEVIS omvat onderdeelontwerp, virtuele verificatietests, fysieke onderdeelproductie en ontwerpverificatietests op prototypecomponenten.

Cenex Nederland, als toegewijde partner in het project, blijft zich inzetten voor duurzaamheid, met de nadruk op de invloed van Life Cycle Assessment (LCA) op duurzaamheid van de auto-industrie. Deze aanpak sluit aan bij onze missie om een groenere, efficiëntere toekomst voor elektrische voertuigen te creëren, die prominent aanwezig was tijdens de Algemene Vergadering.

We betuigen onze oprechte dank aan onze gastheren, Yeşilova en TOFAŞ, voor hun uitzonderlijke vergaderorganisatie en warm welkom in Bursa en hun ultramoderne faciliteiten. De M30 Algemene Vergadering was cruciaal voor de verdere voortgang van het LEVIS-project en bood een essentieel platform voor uitgebreide projectbeoordeling, updates en diepgaande discussies.