We verwelkomen Shiva Noori als ons nieuwste teamlid

We zijn erg blij om Shiva Noori te verwelkomen als ons nieuwste teamlid! Shiva zal werken aan de door de EU H2020 gefinancierde R&D-projecten SESA en AeroSolfd. Ze zal samenwerken met het team met haar kennis van circulaire economie, industriële ecologie en energietransitie en haar projectmanagementervaring in industrie en onderzoek.

Shiva Noori

Als onderzoeksprojectmanager heeft ze met succes de R&D-projecten van Horizon Europe gecoördineerd en de maatschappelijke en milieueffecten van innovatieve circulaire strategieën geëvalueerd. Daarnaast heeft ze een bewezen staat van dienst in het genereren van ideeën en het schrijven van subsidies voor R&D in de circulaire economie, de maakindustrie en waterstofsystemen. Shiva heeft ook een sterke achtergrond in interdisciplinair technisch management, waarbij hij de compatibiliteit en integriteit van ontwerpprocessen waarborgt, naast inkoop en installatie in industriële projecten.

Tijdens haar doctoraat deed ze onderzoek naar afvalterugwinning en -uitwisseling binnen industriële clusters. Door gebruik te maken van kwalitatieve, kwantitatieve en modelleringsmethoden, ontwikkelde ze een uitgebreid raamwerk dat technische, economische en institutionele aspecten omvat voor het beoordelen van de circulaire economie. Een rode draad in al deze ervaringen is een helikopterview en een systemische aanpak van complexe problemen.

Shiva kijkt ernaar uit om haar werk op het gebied van circulaire, emissievrije mobiliteit en energie-infrastructuur voort te zetten om circulaire economie te implementeren als een strategie voor het verkleinen, vertragen, regenereren en recyclen van stromen. “Ik geloof dat circulariteit een vaak over het hoofd gezien maar cruciaal concept is dat meer aandacht verdient. Gezien de materiële noodzaak om onze energie-infrastructuur te hervormen, is de overgang naar netto emissievrije mobiliteit onmogelijk zonder circulariteit, in bredere zin, op de agenda te zetten”.

Je kunt Shiva’s proefschrift downloaden via de downloadknop of er aan de rechterkant doorheen bladeren.